Cum Instalez

Montarea unui sistem de alarma wireless este simplu, necesita cunostinte minime in domeniul electronic si timp intre 30 de minute si maxim 1 ora. Pe site-ul nostru veti gasi de regua si tutoriale video cu pasii concreti necesari instalarii unitatii alarmei GSM si inlolarii senzorilor aferenti pe zonele necesare de alarmare.

 

De regula un sistem de alarma antiefractie este alcatuit din: Unitate alarma, tastatura, telecomenzi, detectori de prezenta, contacte magnetice, bariere in infrarosu, detectori de vibratii, detectori de geam spart, detectori de fum, detectori de gaz, sirene, acumulatori, echipamente radio, etc. 


Sfaturi la instalare

Centrala de alarma se pozitioneaza intr-un spatiu greu de ajuns, ferit de priviri dar care sa poata fi vizitat. Nu trebuie expusa la umezeala sau conditii extreme, de exemplu foarte frig iarna sau foarte cald vara. Nu trebuie sa ploua in centrala sau peretele sa faca condens. 

Detectorii de miscare (PIR) se monteaza pe pereti la o inaltime intre 2 si 2,4 metri. Ei au un unghi de deschidere de 90 grade si, in functie de model, detecteaza miscarea pana la o distanta medie de 12 metri. Se pozitioneaza astfel incat sa "vada" geamurile si caile de acces. In general, este suficient un astfel de detector montat intr-un colt al camerei.  Sistemele de alarma cu detector pasiv cu infrarosu (PIR) sunt printre cele mai raspandite sisteme antiefractie. Este un sistem intalnit in protejarea locuintelor si a sediilor de firma mici, deoarece este accesibil si fiabil.Aceste detectoare sunt capabile sa detecteze prezenta unui obiect care emite infrarosii prin "invatarea" temepraturii ambiente a locatiei monitorizate, si apoi prin detectarea oricarei schimbari de temperatura datorata prezentei unui obiect. Folosind principiul diferentierii, adica o verificare a prezentei sau a non-prezentei, detectoarele pasive cu infrarosu, verifica daca exista caz de intruziune in zona monitorizata. Intre zonele de acoperire exista spatii in care sensibilitatea senzorului este nula (zone moarte), care sunt folosite pentru comparare.

suspir lateralpir


Contactii magnetici sunt folositi pentru detectarea starii inchis-deschis usilor si a geamurilor. Se vor monta in partea de sus a usilor si geamurilor. Pe toc se va monta partea fixa a contactului magnetic iar pe usa se va monta partea mobila (magnetul). 

Detectorii de fum /gaz se monteaza in camerele cu risc de incendiu respectiv scapari de gaz (bucatarie, etc). 

Sirena de exterior se va monta pe peretele exterior al casei dinspre strada principala. Are rolul de a chema in ajutor vecinii in caz de efractie. De preferat este sa fie montata intr-un loc ferit de intemperii si protejata de alti factori externi nedoriti.

Sirenele de interior se vor monta oriunde in casa, avand rolul de panicare al hotului. 

 

In cazul in care aveti dificultati in instalarea sistemului de alarma achizitionat va rugam sa ne contactati si va vom ajuta cat de repede putem.